ΤΑ ΠΩΣ ΤΙ & ΓΙΑΤΙ
ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΤΑ ΠΩΣ ΤΙ & ΓΙΑΤΙ
ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Προστατεύω
το περιβάλλον

Η ανακύκλωση προστατεύει το περιβάλλον από επικίνδυνες ουσίες, που διαφεύγουν στην ατμόσφαιρα, στο νερό και στο έδαφος από τα σκουπίδια και μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στα ζώα και στον άνθρωπο.

Αναδεικνύω τον πολιτισμό
και την κοινωνική μου συνείδηση

Η Ανακύκλωση είναι ανάγκη και υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε πολίτη, που σέβεται τον εαυτό του και επιδιώκει μια καλύτερη ποιότητας ζωής.

Στηρίζω την εξοικονόμηση
πρώτων υλών και ενέργειας

Οι σύγχρονες πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελούν παγκόσμια μια μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση της ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο και τη δημιουργία απασχόλησης.

Βελτιώνω
την ποιότητα της ζωής μου

Με τη σωστή ανακύκλωση δημιουργώ τις προϋποθέσεις για να ζω σε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον και διασφαλίζω το ίδιο και για τις επόμενες γενιές.

Παράγω ανάπτυξη
και απασχόληση

Δεν χρειάζεται να κόψουμε περισσότερα δέντρα για παραγωγή χαρτιού ή να εξορύξουμε επιπλέον ορυκτά για την παραγωγή αλουμινίου. Η ανακύκλωση ξαναδίνει πρώτη ύλη για την παραγωγή τους και μειώνει την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή τους, από πρωτογενείς πρώτες ύλες.

Βοηθώ στην αποφόρτιση του Περιβάλλοντος από απόβλητα

Χωρίς την ανακύκλωση μεγάλες ποσότητες αποβλήτων, που μπορούν να ανακυκλωθούν καταλήγουν στο περιβάλλον. Αποτέλεσμα οι χώροι εναπόθεσης να γεμίζουν ασφυκτικά. Η ανακύκλωση βοηθά, με τη μείωση των αποβλήτων στην αποφόρτιση τους, με αποτέλεσμα καθαρότερο περιβάλλον.

ΔΕΝ ΠΕΤΩ
ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ

Μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, ενέσεις, κλαδιά, οικοδομικά υλικά και χώμα, πλαστικά έπιπλα, γλάστρες, κομμάτια χαρτιού μικρότερα από σελίδα  Α4, μαχαίρια, ξυραφάκια ή άλλα αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα, υλικά από αφρολέξ και φελιζόλ, συσκευασίες πλαστικές ή μεταλλικές  που περιείχαν ορυκτέλαια, αντιψυκτικά, εντομοκτόνα, cd, dvd, λάμπες,  βιντεοκασέτες, γάντια,  μπάλες, κούκλες και  παιδικά παιχνίδια, οδοντόβουρτσες, παπούτσια, ρούχα, πάνες μιας χρήσης, σελοτέιπ, στρώματα, στυλό, φωτογραφίες, αντικείμενα από ξύλο και δέρμα, υφάσματα. 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ
ΣΩΣΤΑ

Οι συσκευασίες πρέπει να είναι άδειες από τρόφιμα και υγρά και να έχουν ξεπλυθεί, ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών.

Τσακίζουμε- διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια και γενικά όσες συσκευασίες μπορούμε.

Συμπιέζουμε τα πλαστικά μπουκάλια αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα καπάκια, τα οποία επίσης πετάμε μέσα στους μπλε κάδους.

Πετάμε χύμα τα ανακυκλώσιμα και όχι μέσα σε σφιχτοδεμένες σακούλες.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο η Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων, γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Συμμετέχουμε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση  του κοινού για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων, την προώθηση του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, στην καθημερινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και την αύξηση της συμμετοχής  των πολιτών στην ανακύκλωση και τη  βελτίωση της καθαρότητας των ανακυκλώσιμων.

Παιχνίδια και βιβλία δεν είναι για σκουπίδια

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το ΦοΔΣΑ την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων έχουν ως στόχο να μυήσουν τα παιδιά στην έννοια της επανάχρησης αλλά και να τους δοθεί η δυνατότητα και το μήνυμα, της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Σε συνεργασία με Δήμους της περιφέρειας συλλέγονται βιβλία και παιχνίδια που χαρίζονται
σε ιδρύματα παιδιών οι οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Για δεύτερη φορά  το “Ευρωπαϊκό βραβείο για τη συμβολή στην προστασία Περιβάλλοντος” δίνεται στο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το βραβείο απονέμεται σε φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει θέσει και τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Τ: 2310 508 800

|

ota@otenet.gr

|