Ο ΦΟΡΕΑΣ Ο ΦΟΡΕΑΣ

Αξίζουμε ένα καθαρό, υγιές περιβάλλον, με λιγότερη ρύπανση από τους τόνους απορριμμάτων που παράγουμε

Πρέπει συνειδητά και οργανωμένα να αναλάβουμε την προσωπική και συλλογική ευθύνη της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων, να συμμετάσχουμε στη διαρκή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Κεντρική Μακεδονία κάνει ότι μπορεί για να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών, που συνεχώς αυξάνονται. Είμαστε η πρώτη περιφέρεια που δημιούργησε ένα ενιαίο περιφερειακό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί συνολικά και συντονισμένα. Ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας δουλεύει οργανωμένα για να δημιουργηθούν υποδομές που θα βελτιώσουν όλη τη διαδικασία διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, από την συλλογή, την διάθεση, τη διαλογή και φυσικά την υγειονομική ταφή. Αναγνωρίζοντας ότι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων εξαρτάται πρώτα από τον πολίτη και τη συμμετοχή του στην προσπάθεια και αποτελεί στάση ζωής και στοιχείο κουλτούρας, ο ΦΟΔΣΑ σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δράσεις ενημέρωσης των πολιτών, σχετικά με τη μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα βρίσκεται σε σταθερή και ουσιαστική συνεργασία με όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για μια καθαρή ανθρώπινη πόλη και γειτονιά, για ένα καλύτερο περιβάλλον, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές!

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο η Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων, γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Συμμετέχουμε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση  του κοινού για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων, την προώθηση του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, στην καθημερινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και την αύξηση της συμμετοχής  των πολιτών στην ανακύκλωση και τη  βελτίωση της καθαρότητας των ανακυκλώσιμων.

Παιχνίδια και βιβλία δεν είναι για σκουπίδια

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το ΦοΔΣΑ την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων έχουν ως στόχο να μυήσουν τα παιδιά στην έννοια της επανάχρησης αλλά και να τους δοθεί η δυνατότητα και το μήνυμα, της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Σε συνεργασία με Δήμους της περιφέρειας συλλέγονται βιβλία και παιχνίδια που χαρίζονται
σε ιδρύματα παιδιών οι οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Για δεύτερη φορά  το “Ευρωπαϊκό βραβείο για τη συμβολή στην προστασία Περιβάλλοντος” δίνεται στο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το βραβείο απονέμεται σε φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει θέσει και τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Τ: 2310 508 800

|

ota@otenet.gr

|