ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

Πρόγραµµα ευαισθητοποίησης
«Περιβάλλον - Απορρίµµατα - Ανακύκλωση»

Για τη μείωση αλλά και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, η πιο σημαντική παράμετρος είναι η συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από δράσεις και προγράµµατα περιβαλλοντικής ενηµέρωσης επιδιώκει την αλλαγή συµπεριφορών και προωθεί την κοινωνική υπευθυνότητα, ως βασικό άξονα µιας πολιτισμένης κοινωνίας, που διαχειρίζεται τα απορρίµµατα µε σεβασμό στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί πρόγραµµα ενημέρωσης σε σχολεία, της περιφέρειας με στόχο την εκπαίδευση της νέας γενιάς και την ευαισθητοποίησή της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των απορριμμάτων. Ήδη πάνω από 100.000 µαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι όλων των εκπαιδευτικών βαθµίδων, από όλη την περιφέρεια έχουν συµµετάσχει στο πρόγραμμα «Περιβάλλον-Απορρίµµατα- Ανακύκλωση» . Μέσα από οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό οι µαθητές εκπαιδεύονται στην επανάχρηση, στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση. Η ενηµέρωση πραγματοποιείται από οµάδα εκπαιδευμένων συνεργατών του ΦοΣΔΑ, µε την ενεργή συµµετοχή των παιδιών.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο η Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων, γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Συμμετέχουμε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση  του κοινού για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων, την προώθηση του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, στην καθημερινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και την αύξηση της συμμετοχής  των πολιτών στην ανακύκλωση και τη  βελτίωση της καθαρότητας των ανακυκλώσιμων.

Παιχνίδια και βιβλία δεν είναι για σκουπίδια

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το ΦοΔΣΑ την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων έχουν ως στόχο να μυήσουν τα παιδιά στην έννοια της επανάχρησης αλλά και να τους δοθεί η δυνατότητα και το μήνυμα, της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Σε συνεργασία με Δήμους της περιφέρειας συλλέγονται βιβλία και παιχνίδια που χαρίζονται
σε ιδρύματα παιδιών οι οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Για δεύτερη φορά  το “Ευρωπαϊκό βραβείο για τη συμβολή στην προστασία Περιβάλλοντος” δίνεται στο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το βραβείο απονέμεται σε φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει θέσει και τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Τ: 2310 508 800

|

ota@otenet.gr

|