ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝtika
ΠΑΡΚΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝtika
ΠΑΡΚΑ

Αναπλάσεις Χώρων Ταφής Απορριµµάτων
Περιβαλλοντικά Πάρκα Θέρµης και ∆ερβενίου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε πρώην Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριµµάτων (ΧΑΔΑ), που αποτελούσαν πηγή ρύπανσης και μόλυνσης έχουν δημιουργηθεί µέσω εκτεταµένων αναπλάσεων, περιβαλλοντικά πάρκα που αναβαθµίζουν το περιβάλλον και τη γύρω περιοχή, εντυπωσιάζοντας με την ποιότητα αποκατάστασης του περιβάλλοντος, όσους τα επισκέπτονται.

Τα Περιβαλλοντικά Πάρκα της Θέρµης και του Δερβενίου, στην ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, λειτουργούν πλέον ως χώροι αναψυχής και ενηµέρωσης και δέχονται καθηµερινά επισκέπτες από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Οι καταπράσινοι χώροι, έκτασης εκατοντάδων στρεµµάτων διαθέτουν υποδομές ψυχαγωγίας και άθλησης, όπως παιδική χαρά με χρωματιστές ξύλινες κατασκευές, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ και τένις αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο για τρέξιμο και περπάτημα.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο η Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων, γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Συμμετέχουμε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση  του κοινού για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων, την προώθηση του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, στην καθημερινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και την αύξηση της συμμετοχής  των πολιτών στην ανακύκλωση και τη  βελτίωση της καθαρότητας των ανακυκλώσιμων.

Παιχνίδια και βιβλία δεν είναι για σκουπίδια

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το ΦοΔΣΑ την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων έχουν ως στόχο να μυήσουν τα παιδιά στην έννοια της επανάχρησης αλλά και να τους δοθεί η δυνατότητα και το μήνυμα, της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Σε συνεργασία με Δήμους της περιφέρειας συλλέγονται βιβλία και παιχνίδια που χαρίζονται
σε ιδρύματα παιδιών οι οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Για δεύτερη φορά  το “Ευρωπαϊκό βραβείο για τη συμβολή στην προστασία Περιβάλλοντος” δίνεται στο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το βραβείο απονέμεται σε φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει θέσει και τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Τ: 2310 508 800

|

ota@otenet.gr

|